Robert Machielsen
Robert Machielsen
2022-12-12
Geweldige ervaring! Dit is nog veel leuker dan het lijkt, je waant je echt op een vlucht met een echte Boeing 737. Erg goede uitleg gekregen van Rob en hierdoor krijg je een goed beeld van de handelingen van de piloten. Top middag!
Michael Zoutendijk
Michael Zoutendijk
2022-11-23
Basic vliegen op een Boeing 737 sim kan ik inmiddels wel na een flink aantal simvluchten, maar navigeren en communiceren vóór en tijdens de vlucht is een ander verhaal, dat had ik nog niet eerder gedaan op deze manier. Jack en Rob hebben mij als first officer aan het werk gezet, waarbij ik alle navigatie zelf moest doen aan de hand van een vliegplan en ook alle communicatie met de verschillende verkeersleiders. Soms ging het wel heel snel en dan konden we even pauzeren zodat Jack of Rob kon uitleggen wat ik moest doen en vooral waarom. Het is gelukt om het vliegtuig netjes naar de runway te navigeren! Daarna een uur trainen op de Air Traffic Control simulator van Yellow Wings. Achter hun realistische beeldschermen heb ik het hele communicatieproces van de piloot die door meerdere verkeersleiders achter elkaar naar de runway en de gate wordt gedirigeerd, uitgevoerd. Compleet met alle exacte tekst die daarbij hoort. Je kunt ook als piloot van vertrekkende vliegtuigen het hele proces doen, of als luchtverkeerleider alle aankomende en vertrekkende vliegtuigen afhandelen. Heel intensief en leerzaam. Beste Rob en Jack, hartelijke dank voor jullie geweldige en leerzame bijdrage en graag weerziens bij de volgende sessie(s) in 2023.
Remco .Brand
Remco .Brand
2022-08-09
Een heerlijke middag gehad. Erg veel geleerd.
Laura Versteeg
Laura Versteeg
2022-07-30
Vanwege mijn vliegangst ben ik bij Rob geweest in de vliegsimulator. De kennis over het vliegen en het vliegtuig zelf heeft me geholpen om bepaalde dingen, zoals geluiden en gevoelens tijdens het vliegen te kunnen plaatsen tijdens de vlucht, waardoor ik minder angst ervaarde. Een hele fijne en ook leuke ervaring!
mariam de jong
mariam de jong
2022-05-25
Hierbij een review over 18 mei jl. Op het programma stond een combinatie van een compleet vliegprogramma van EHAM naar EHRD met o.a. een cold/dark start en alle benodigde communicatie aan de hand van het verstrekte vliegplan en checklist. Heel veel erbij geleerd, mooie ervaring! Vervolgens op naar de ATC sessie bij het radarstation met in eerste instantie het introductiefilmpje Daarna lekker hard aan de slag. De communicatie verliep nu ook beter, dus best wel een aardige verbeterslag daarin behaald, aldus Rob. Ik vond het eveneens een bijzondere en leerzame ervaring. Beste Rob, wederom hartelijke dank voor je toffe bijdrage en uiteraard graag tot weerziens dit jaar! Ik kom zeker graag weer terug bij Yellow Wings! Mariam de Jong
Dennis
Dennis
2022-04-15
Een echte aanrader voor teambuilding. Rob en Jack weten met hun enthousiasme iedereen mee te krijgen. En het vliegen in een 737 is natuurlijk een jongensdroom die uit is gekomen.
Frits Schapendonk
Frits Schapendonk
2021-09-22
Vandaag een leuke en vooral leerzame vlieg simulatie training gehad van Rob in de Boeing 737. Leuk om als vlieg simulatie liefhebber meer te leren over vliegen en wat er nog meer bij komt kijken in de communicatie tussen piloot en copiloot! Ook mijn vrouw vond het erg leuk om de rol van copiloot op zich te nemen. Zeer geschikt voor zowel prive (plezier en kennis op doen) als zakelijke activiteit (teambuilding)!
Hello Kitty
Hello Kitty
2021-06-21
Geweldige ervaring, ontzettend leuk om te doen! Een mooie training voor zowel privé als zakelijk. Een volledige vlucht in de simulator van de voorbereiding van een vlucht tot aan het landen en taxien. Bedankt Rob voor de onvergetelijke ervaring!
Petra Lubbers
Petra Lubbers
2021-05-12
Een hartstikke leuke simulatievlucht gemaakt met Rob en Ian, waarbij je oren en ogen tekort komt. Een aanrader voor iedereen die luchtvaart leuk vindt, gewoon nieuwsgierig is of letterlijk zijn horizon wil verbreden. Wij deden het als privé uitje, maar het is natuurlijk ook een 'net even anders zakelijk teambuilding event'. Rob is een geduldige co-piloot, die niet in paniek raakt als je een beetje naast de baan landt 😉 Dank je wel voor de goede vlucht!
Marco
Marco
2020-10-24
Was zeer leerzaam en onwijs leuk. bedankt Rob

Covid 19 maatregelen bij Yellow Wings Trainingen,

Veiligheidsprotocol;
– Groepen van maximaal 12 personen
– Elke deelnemer beantwoordt de onderstaande vragen en bij 5x “nee” mag je deelnemen aan de training.

 1. Heb je zelf klachten? Hoesten, neusverkouden, koorts, benauwdheid?
 2. Heeft een huisgenoot bovenstaande klachten?
 3. Heb je Covid 19 gehad en is dat in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
 4. Heb je een huisgenoot met Covid 19 met klachten en heb je de afgelopen 14 dagen contact gehad met hem/haar?
 5. Ben je op dit moment in quarantaine na contact met iemand die Covid 19 heeft of misschien heeft?

Aankomst en vertrek bij Yellow Wings Trainingen;

 1. Handen ontsmetten bij binnenkomst en vertrek
 2. 1,5 meter afstand in Cabine en Verkeerstoren
 3. Één voor één van werkplek wisselen
 4. Handen ontsmetten bij elke rolwisseling
 5. Bij elke rolwisseling worden cockpit en verkeerstoren schoongemaakt
 6. Koffie/thee niet zelf pakken, één van de instructeurs schenkt in
 7. Kopjes meteen na gebruik in de afwasbak zetten
 8. Zelf een mondkapje meenemen voor in de cockpit

Meer informatie over je eigen gedrag met betrekking tot Corona? Rijksoverheid.nl 

Wings Trainingen Platform 1

Yellow Wings Trainingen

Inspirerende teamtrainingen, intensieve kennismaking met de luchtvaart of gewoon even piloot willen zijn in een Boeing 737? Het kan op Teuge Airport (bij Apeldoorn)

Serieuze trainingen met veel plezier!

Bij Yellow Wings Trainingen maken we gebruik van ervaringsgericht leren en serious gaming. Als een training spannend en uitdagend is blijft de kennis beter in je geheugen zitten en kun je wat je geleerd hebt sneller en beter toepassen in je dagelijkse werk. Het doel van onze trainingen is de expertise en ervaring van de luchtvaart direct toepasbaar te maken voor jouw team. In elk bedrijf en instelling zijn communicatie en samenwerking van groot belang. Dat geldt dus ook voor jouw team!

Teambuilding, Team (Crew) Management Training, Groepsassessments

Team/bedrijfsuitje

Voor een bijzonder team/bedrijfsuitje  is een carrousel van een aantal activiteiten op Teuge Airport een aanrader. Alle deelnemers doen meerdere activiteiten, waaronder vliegen in onze Boeing 737 simulator, verkeersleider zijn in ons Air Traffic Control centrum, een rondvlucht in een Cessna 172, een rondleiding over het veld, uitleg over bijzondere vliegtuigen op het vliegveld, eten en drinken. Elke carrousel is op maat te maken voor groepen tot 30 mensen, waarbij iedereen actief bezig is. Leuk en heel leerzaam!

Groepsevenementen

Zelf even piloot zijn bij Yellow Wings Trainingen?

Zelf even net echt piloot zijn in onze Boeing 737? Anders dan bij veel andere simulatoren neem je  zelf je co piloot mee, want je vliegt samen met je vriend/vriendin, partner, familielid. Je maakt een vlucht van gate tot gate; taxiën, takeoff, navigeren en communiceren met Air Traffic Control, aanvliegen, landen en taxiën naar de gate. Plezier voor twee en jullie doen alles zelf!

Ervaar de luchtvaart als piloot of lichtverkeersleider

Vliegangst training

Vliegangst is bijzonder vervelend en kan het plezier in elke vliegreis onderuit halen. Gelukkig is er iets aan te doen. De training helpt je het idee in je hoofd over vliegen te veranderen.

Vliegangst training

Yellow Wings Trainingen biedt twee vormen van team-ontwikkeling;
Teambuilding helpt teams talenten en kwaliteiten te ontdekken bij zichzelf en de andere teamleden. Gebruik zoveel mogelijk elkaars talenten!
Crew Resource Management gaat over het ontwikkelen van menselijke softsills en sterk verbeteren van team-samenwerking. Spannend en bijzonder leerzaam!
Lees meer
Als je wilt weten hoe het is om even net echt piloot te zijn, boek dan een vlucht! Je neemt zelf je co piloot mee en gaat samen een vlucht maken met alles er op en er aan. Van gate tot gate!
Duik in de wereld van de luchtverkeersleiding, waar je aankomende en vertrekkende vliegtuigen afhandelt, precies zoals dat in het echt gaat. Dat is ingewikkelder dan je denkt. Een spannend spel voor drie personen
Lees meer
Een zakelijk evenement, een netwerkbijeenkomst, een teamuitje, een bedrijfsfeest, een relatiedag voor al je klanten en leveranciers. In onze hangar is heel veel mogelijk en we maken alle evenementen op maat. Vliegen, Simulatievliegen in onze Boeing 737, Air Traffic Control simulatie, rondleidingen, eten en drinken, hoe leuk is dat? Jouw unieke evenement, op een unieke plek, daar wordt nog lang over gepraat! Bel gerust voor de mogelijkheden
Lees meer
Vliegen is de meest veilige manier van reizen. Maar wat als je wel zou willen vliegen, maar vanwege vliegangst niet durft? Vliegangst is slechts een idee in je hoofd en hoe kun je jezelf op andere gedachten brengen? Yellow Wings Trainingen biedt een korte en intensieve training voor twee personen, jij en je buddy. Uiteraard aan boord (cabine en cockpit) van een (bijna) echt vliegtuig. De training is heel praktisch en wordt gegeven op basis van ervaringsgericht leren.
Lees meer

Klanten die Yellow Wings Trainingen hebben gedaan......

Yellow Wings Trainingen taxi to RW 1

Er valt veel te leren van de luchtvaart; Gaat jouw team de uitdaging aan?

Yellow Wings Trainingen : Ervaringsgericht leren zorgt dat wat je leert veel beter blijft hangen..........

Teambuilding, Team (Crew) Resource Management en Assessment in onze Boeing 737 flight simulator

Voor alle activiteiten bij Yellow Wings Trainingen is het belangrijk dat het team er zin in heeft! Dat zorgt voor de energie om samen te experimenteren met gedrag en kwaliteiten, waardoor je samen leert.

Teambuilding

Bij teambuilding ga je als groep een maximaal 8 verschillende rollen spelen aan boord van onze Boeing 737 en in onze verkeerstoren. Je handelt zoveel vliegtuigen af als je kunt en je doet je best zo ver als je kunt het vliegplan uit te voeren!  Deze serious game leert je wat er nodig is om foutloos te communiceren en moeiteloos samen te werken. Spannend en ongelofelijk leuk! Dat is niet voor niets, want je leert sneller en beter als je er plezier in hebt.

Team (Crew) Resource Management

Bij de Team (Crew) Resource management training  ga je theorie en praktijk afwisselen. Er ontstaan een paar kleinere of grotere rampen en die ga je als team oplossen. Dat is een ontdekkingsreis, waarbij echt niet alles in één keer goed hoeft te gaan. Je mag experimenteren met de ramp en oefenen met oplossingen, waardoor je ontdekt wie wat zou kunnen doen, omdat hij/zij daar goed in is! Spannend, soms hilarisch en er wordt flink gelachen. Daarmee leer je elkaar heel anders kennen dan op het werk! Natuurlijk is de kwaliteit van elke oplossing afhankelijk van de manier waarop je als team samenwerkt en dat bespreken we in de evaluatie, direct na elke ramp.

Groeps assessment

Het Assessment in een groep is totaal anders dan wat je gewend bent…… Waar veel mensen bij een 1 op 1 assessment bang zijn om te horen waar zij niet goed in zijn, gaat  het er bij ons om waar je wel goed in bent! Stel je voor dat je je niet kunt wachten om een assessment te gaan doen, omdat het je laat zien wat jij allemaal in huis hebt. Dat is het doel van ons assessment en we dagen je uit om dat te ervaren…….

Yellow Wings Trainingen

Haal uit je team wat er in zit!

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag: 09:00 – 20:00

zaterdag & zondag: in overleg