Vliegangst training ?

Vliegangst kun je te boven komen…. volg een vliegangst training

Vliegen is de meest veilige manier van reizen. Maar wat als je door vliegangst niet durft? Als je steeds een excuus zoekt om niet met het vliegtuig op vakantie te gaan? Je kunt natuurlijk vliegen vermijden, maar het volgen van een vliegangst training is ook een mogelijkheid. Er is een groot aanbod in vliegangst training, en Yellow Wings biedt een heel korte en krachtige variant. Voor jou is het zaak om te zoeken naar de vliegangst training die bij jou past, dus ga in elk geval grondig kijken naar wat er op dat gebied te beleven is. Yellow Wings werkt met het buddy systeem; je neemt iemand mee waarmee je later echt gaat vliegen en die je ondersteunt. Je komt dus altijd met twee personen de training doen.

Vliegangst training Yellow Wings
Vliegangst training Yellow Wings 2

Wat gebeurt er bij vliegangst?

Vliegangst is een idee in je hoofd. Als het lukt om dat idee onschadelijk te maken en er iets leukers voor in de plaats te krijgen, ben je je angst kwijt. Misschien wordt vliegen nooit je hobby, maar ben je wel in staat om zonder problemen per vliegtuig te reizen.

Doel van onze vliegangst training is: een vliegreis maken zonder angst. Om dat te bereiken wordt de training vanaf het eerste moment in een replica van een vliegtuig, met een professionele Boeing 737 FLight Simulator plaatsvindt. Yellow Wings werkt niet met groepen, maar alleen met tweetallen; degene met vliegangst en zijn/haar buddy. De buddy is degene met wie je op korte termijn, na de training, een echt vliegreis wil gaan maken.

Vliegangst training, ook in de cockpit

Als je in het vliegtuig stapt staat de deur naar de cockpit vaak nog open en kun je even naar binnen kijken. Als de deur dicht gaat heb je geen idee meer wat er daar gebeurt en krijgen je hersenen de kans daarover de meest wilde rampscenario’s te bedenken. Hersenen zijn ongelofelijk creatief in in het bedenken van beelden dit moeten bewijzen dat je angst reëel is. Die denkbeelden hebben meestal niets te maken met de realiteit. Wij helpen je die denkbeelden te veranderen in gedachten die je wel verder helpen waar het gaat over vliegen.

Kennis is macht, ook voor je eigen hersenen! Dat is het idee achter onze vliegangst training. Op het moment dat je weet wat er op elk moment aan boord van een vliegtuig gebeurt, krijg je grip op de situatie. Je snapt wat je ziet, hoort en voelt en dat blokkeert de mogelijkheid van je brein om rampscenario’s te maken. Uiteraard word je deskundig begeleid. Lezen over manieren om je vliegangst kwijt te raken helpt natuurlijk ook. Je brengt daarmee je hersenen al op andere gedachten…….