Veelgestelde vragen

Beweegt de Yellow Wings Flight Simulator?

Onze simulator is een static model, dus hij beweegt niet. Doordat er geen andere buitenwereld is dan wat je uit de cockpit ramen kunt zien, lijkt het of het toestel echt beweegt. Je ziet jezelf over het vliegveld rijden, de horizon zakt weg bij opstijgen en je kunt echt de wolken in vliegen, zodat het uitzicht beperkt wordt. Je hersenen denken dat je echt vliegt.

Dat kan soms tot een beetje misselijkheid of duizeligheid leiden, omdat wat je ogen denken te zien en wat je evenwichtsorgaan registreren, niet hetzelfde zijn en het kan zijn dat je hersenen daarvan wat in de war raken. Als je tijdens het vliegen even je ogen dicht doet, of op de panelen in de cockpit kijkt en niet naar buiten is het meestal snel weer over. Ook als je flink moet werken tijdens het aanvliegen en landen trekt dat meestal weg.

Hoe oud moet je zijn om bij Yellow Wings te mogen vliegen?

De leeftijd is eigenlijk niet heel bepalend, maar je lengte des te meer. Je moet meer dan 1,40 meter lang zijn, want anders kun je niet bij het voetenstuur en kun je ook niet over het dashboard heen kijken. Een Boeing 737 vliegt weliswaar op instrumenten, maar je moet natuurlijk ook naar buiten kunnen kijken. Daarnaast moet je wel een beetje begrijpen wat je aan het doen bent en wij denken dat dat van ongeveer 12 jaar af kan.

Kun je alleen per uur komen vliegen of kunnen andere tijden ook?

Je kunt voor minimaal een uur boeken, en daarna per half uur je vlucht verlengen. Het is wel handig als je tevoren aangeeft als je langer wilt komen vliegen dan je hebt aangegeven; in het geval er een andere vlieger net na jou komt, is het misschien niet mogelijk om op dat moment langer te vliegen

Mogen er ook passagiers meekomen die niet vliegen, maar willen komen kijken?

Er kunnen maximaal 3 extra mensen mee komen kijken, meer kunnen er niet in de cockpit.