Teambuilding; optimaal leren communiceren en samenwerken

Luchtvaartcommunicatie helpt je team meer resultaten te behalen

Zoek je een inspirerende en vooral leuke teambuilding?

Teambuilding voor maximaal 12 personen

Teambuilding is bedoeld om teams in heel korte tijd te leren hoe luchtvaartcommunicatie werkt. Hoe komt het dat dat zo effectief is en hoe kun je dat als team gebruiken om beter samen te werken en te communiceren? 

Onze aanpak is “learning by doing”, want je gaat een hele dag continu communiceren en samenwerken in de cockpit, de cabine en het luchtverkeersleiding centrum, volgens de expertise van  de luchtvaart 

Als je snapt waarom de luchtvaart op deze manier foutloos kan communiceren, weet je precies wat je moet doen om dat ook binnen je team te realiseren. 

Resultaat? Er gaat veel meer in één keer goed binnen het team en dat levert energie en resultaat op.

Doordat je leert luchtvaartcommunicatie te gebruiken, ga je merken dat foutloos communiceren niet zo heel moeilijk is. Als je dat binnen je team gaat doen, wordt alles leuker! Door meer plezier en meer energie helpt jouw team zichzelf  omhoog.

Waarom is luchtvaartcommunicatie zo effectief?

In de luchtvaart is veiligheid prioriteit nummer 1! Dat betekent dat alle processen bij elkaar moeten zorgen voor maximale veiligheid. Communicatie is daar een essentieel deel van.

Radiocontact tussen luchtverkeersleiders en piloten moet veiligheid garanderen en dus foutloos zijn. Onder alle omstandigheden moeten zij elkaar kunnen begrijpen. Door “readback” (teruglezen), standaardisatie, checklists en oefenen kun je een veilige operatie waarborgen.

Die manier van werken kun je in elk team gebruiken met een paar kleine aanpassingen. Je bereikt dan samen meer met minder inspanning. Er gaat veel meer goed, elke dag!

In onze training ervaar je hoe effectief luchtvaart communciatie is en wat je moet doen om dat voor elkaar te krijgen. Pas dat toe in je team en je zult verbaasd zijn  hoe veel makkelijker communiceren en samenwerken wordt. 

Teambuilding; hoe gaat dat?

Teambuilding voor maximaal 12 personen

 De dag begint natuurlijk met koffie, zodat je na een soms lange reis even kunt acclimatiseren. We beginnen strak op tijd! In de cabine krijg je uitleg over het verloop van de dag en de verschillende activiteiten die je gaat doen. Daarna volgt een interactieve presentatie die je inzicht geeft in luchtvaartcommunicatie.

Je doet gedurende de dag in 3 groepjes, 3 verschillende activiteiten; Elk groepje maakt een complete vlucht met een Boeing 737 vanaf de gate. Je gaat aan de slag als luchtverkeersleider of als piloot  Arrivals en Departures. En je gaat als crisismanager een grote fictieve ramp aanpakken.

Als groep ga je een paar rampen aan boord van het vliegtuig oplossen, met aansluitende de evaluatie hoe het team dat heeft aangepakt, We streven ernaar om rond de afgesproken tijd klaar te zijn, maar omdat het zo leuk is, loopt het vaak iets uit…..

Je springt met je team in een luchtvaartavontuur voor een hele dag. Elke deelnemer is continu bezig en er wordt veel gelachen. Als je iets super leuk vindt, blijft de info veel langer in je hersenen hangen en dat is precies wat we willen bereiken.

Resultaat van teambuilding

Communicatie

Elk teamlid is in staat foutloos met de andere teamleden én anderen te communiceren. Er is natuurlijk discipline voor nodig om de methodiek elke dag opnieuw te gebruiken en elkaar daarin te stimuleren.

Managen van talenten

Elk teamlid heeft helder welke talenten en kwaliteiten er binnen het team aanwezig zijn en maakt daar actief gebruik van. Elk teamlid doet zoveel mogelijk waar hij/zij van nature goed in is, want daarmee draag je maximaal bij aan de teamprestaties.

Teambuilding of team uitje?

Teambuilding is géén team uitje, hoewel het wel bijzonder leuk is! Team uitjes maken we op maat, aan de hand van wat je graag zou willen krijgen. Neem gerust contact op om te overleggen. Er kan veel bij ons.

Reviews bekijken?

Heel simpel….. klik op deze links…. GoogleTripadvisor en onze facebookpagina. en je komt direct op de reviewpagina. Veel leesplezier en we hopen dat je een goede indruk krijgt over wat we doen en wat dat oplevert. Heb je vragen of opmerkingen? Bel of mail gerust.

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 67 recensies
16 november 2023, vandaag op het programma: een vlucht met als luchthaven van vertrek: Eindhoven Airport (EHEH), een go around op Rotterdam The Hague Airport (EHRD) en koersend naar Schiphol. Als SID (Standard Instrument Departure) stond vandaag PESER 2J centraal. De essentie betrof vooral het zeer nauwkeurig navigeren met daarbij behorende ins en outs aan de hand van een aantal vliegkaarten op deze route. Vervolgens een nieuwe sessie bij het ATC werkstation, voor de toepassing van essentiële luchtvaartcommunicatie, met het vertrekkende vliegverkeer als hoofddoel. Ook de kennis van de vijf stadia (delivery, ground, tower, departure en aerial control) toepassend. In dit opzicht toch echt wel een behoorlijke progressie weten te behalen. Dat stemt mij heel erg blij! Beste Rob, wederom hartelijk dank je wel voor je geweldige bijdrage en natuurlijk ook de fijne samenwerking met je, wat ik altijd weer zeer waardeer in je. Voor herhaling vatbaar! Dus graag tot weerziens in 2024! Hartelijke groeten, Mariam “27/7-‘23, vandaag op het programma: een exclusieve combinatie van een nachtvlucht met beperkt zicht en een flinke crosswind. Luchthaven van vertrek: Eindhoven Airport (EHEH), aanvlieghaven: Rotterdam The Hague Airport (EHRD). De essentie betrof vooral het zeer nauwkeurig navigeren met daarbij behorende ins en outs aan de hand van de vliegkaarten. Vervolgens een nieuwe sessie bij het ATC werkstation, voor de toepassing van essentiële luchtvaartcommunicatie. Hartelijke dank beste Rob en Jack voor jullie geweldige inzet en bijdrage op deze voor mij zeer enerverende bevlogen dag en graag tot weerziens! Hierbij een review over 18 mei jl. Op het programma stond een combinatie van een compleet vliegprogramma van EHAM naar EHRD met o.a. een cold/dark start en alle benodigde communicatie aan de hand van het verstrekte vliegplan en checklist. Heel veel erbij geleerd, mooie ervaring! Vervolgens op naar de ATC sessie bij het radarstation met in eerste instantie het introductiefilmpje Daarna lekker hard aan de slag. De communicatie verliep nu ook beter, dus best wel een aardige verbeterslag daarin behaald, aldus Rob. Ik vond het eveneens een bijzondere en leerzame ervaring. Beste Rob, wederom hartelijke dank voor je toffe bijdrage en uiteraard graag tot weerziens dit jaar! Ik kom zeker graag weer terug bij Yellow Wings! Mariam de Jong
mariam de jong
mariam de jong
2023-11-16
Samen met mijn vriendin een vlucht gemaakt in een Boeing 737 over noord en zuid Holland inclusief taxiën, opstijgen en landen vanaf vliegveld Schiphol. Aan de goede instructies van Rob heeft het zeker niet gelegen, maar het was misschien maar goed dat we verder geen passagiers aan boord hadden. Na de landing en taxiën naar de gate krijgen we nog certificaat uitgereikt. Ik ben bang dat ze mijn sollicitatie als vlieger bij de KLM op basis van dit certificaat niet al te serieus zullen nemen, maar wij zijn weer een leuke beleving rijker. Bedankt!
Rudi
Rudi
2023-10-15
Hele fijne begeleiding gehad van Rob tijdens een sim sessie. Rob is een relaxte kerel die je meteen op je gemak stelt, hij toont (onder het genot van een bakje koffie) oprechte interesse in je en probeert daarnaast mee te denken hoe hij jou het beste kan helpen. Zeker een aanrader!
Philip
Philip
2023-09-26
Prima ervaring hier gehad. Samen met een Oekraïense kennis die wil leren vliegen, hier heengegaan. Rob legt goed uit en met passie loodste hij ons door alle start- vlucht- en landingsprocessen. Heel leerzaam!
Bernd
Bernd
2023-08-02
Samen met mijn dochter, zij piloot en ik co-piloot, een vlucht gemaakt vanaf het wegslepen bij de terminal, opstijgen, vlucht via een vluchtplan, landen en weer taxiën naar de terminal. Wat een super ervaring was dat zeg, mede dank zij de ervaren uitleg van Rob. Wij gaan deze zomer vliegen en gaan deze ervaring zeker meenemen de lucht in. Veel geleerd om onze hersenen niet met ons te laten sollen hihi….we can do this!
Edwin en Ilona de Vries
Edwin en Ilona de Vries
2023-07-24
Geweldige ervaring! Dit is nog veel leuker dan het lijkt, je waant je echt op een vlucht met een echte Boeing 737. Erg goede uitleg gekregen van Rob en hierdoor krijg je een goed beeld van de handelingen van de piloten. Top middag!
Robert Machielsen
Robert Machielsen
2022-12-12
Basic vliegen op een Boeing 737 sim kan ik inmiddels wel na een flink aantal simvluchten, maar navigeren en communiceren vóór en tijdens de vlucht is een ander verhaal, dat had ik nog niet eerder gedaan op deze manier. Jack en Rob hebben mij als first officer aan het werk gezet, waarbij ik alle navigatie zelf moest doen aan de hand van een vliegplan en ook alle communicatie met de verschillende verkeersleiders. Soms ging het wel heel snel en dan konden we even pauzeren zodat Jack of Rob kon uitleggen wat ik moest doen en vooral waarom. Het is gelukt om het vliegtuig netjes naar de runway te navigeren! Daarna een uur trainen op de Air Traffic Control simulator van Yellow Wings. Achter hun realistische beeldschermen heb ik het hele communicatieproces van de piloot die door meerdere verkeersleiders achter elkaar naar de runway en de gate wordt gedirigeerd, uitgevoerd. Compleet met alle exacte tekst die daarbij hoort. Je kunt ook als piloot van vertrekkende vliegtuigen het hele proces doen, of als luchtverkeerleider alle aankomende en vertrekkende vliegtuigen afhandelen. Heel intensief en leerzaam. Beste Rob en Jack, hartelijke dank voor jullie geweldige en leerzame bijdrage en graag weerziens bij de volgende sessie(s) in 2023.
Michael Zoutendijk
Michael Zoutendijk
2022-11-23
Een heerlijke middag gehad. Erg veel geleerd.
Remco .Brand
Remco .Brand
2022-08-09
Vanwege mijn vliegangst ben ik bij Rob geweest in de vliegsimulator. De kennis over het vliegen en het vliegtuig zelf heeft me geholpen om bepaalde dingen, zoals geluiden en gevoelens tijdens het vliegen te kunnen plaatsen tijdens de vlucht, waardoor ik minder angst ervaarde. Een hele fijne en ook leuke ervaring!
Laura Versteeg
Laura Versteeg
2022-07-30
Een echte aanrader voor teambuilding. Rob en Jack weten met hun enthousiasme iedereen mee te krijgen. En het vliegen in een 737 is natuurlijk een jongensdroom die uit is gekomen.
Dennis
Dennis
2022-04-15

Teambuilding of Team uitje?

L