Teambuilding voor teams tot max. 14 personen; een dag vol verrassingen!

In een vliegtuig teambuilding doen? Hoe werkt dat?

Teambuilding (team ontwikkeling) bij Yellow Wings Trainingen is opgezet als serious game. De trainingen zijn bedoeld om teams in heel korte tijd te helpen veel over zichzelf  te ontdekken, te leren zonder fouten te communiceren en optimaal samen te werken, structureel kennis en expertise te delen en gebruik te maken dan menselijks softskills.

Afhankelijk van welke variant je kiest (Teambuilding of Team (Crew) Resource Management), zijn er duidelijke accentverschillen gedurende de trainingsdag. Wij doen er alles aan om elk team te prikkelen om het geleerde meteen de volgende dag in de praktijk te brengen. Niet voor een week, maar duurzaam. Dat betekent dat elk team zelf aan de slag moet om veranderingen aan te brengen in de manier waarop je met elkaar omgaat en de manier waarop je gebruik maakt van de talenten die in je team aanwezig zijn. Wij geven de boost en het team moet dat implementeren in het dagelijkse werk.  willen blijven resultaat zien.

Teambuilding of Teamuitje?

Teambuilding is géén team uitje, hoewel het wel bijzonder leuk is! Meer info over een teamuitje vind je op groepsevenementen

Er valt veel te leren van de luchtvaart, ook voor jouw team……

Je leert veel over je eigen kwaliteiten en talenten in een heel andere situatie dan normaal.  Talenten die je ontdekt kun je heel bewust inzetten ten gunste van je team en jezelf. Je kunt nog veel beter worden in datgene waar je van nature al goed in bent! En door dat waar je goed in bent vaker te doen, én er meer kennis van te krijgen, word je steeds beter! Hoe beter je wordt, des te makkelijker wordt het om uitstekende resultaten te halen. Het levert voor jou en je team meer plezier op en het kost minder energie. Hoe beter jij wordt, hoe meer plezier je er zelf in hebt, maar je team ook! Dat geldt natuurlijk voor elk individueel teamlid.

Welke talenten zouden er bij jou tijdens deze teambuilding naar boven komen? In de evaluatie geef je als team vast een voorzet, die je daarna echt goed moet uitwerken.. Teambuilding werkt geweldig als je meteen aan de slag gaat met doorvoeren van veranderingen! Het gevolg? Het werk wordt nog leuker en de resultaten nog beter. Het sleutelwoord voor blijvende verandering is discipline. Teambuilding is de opmaat om als team effectiever te worden. En dan verandert alles…..

Wat ga je doen bij teambuilding?

Bij teambuilding voor 8 personen;

Na de introductie en leerdoelen krijg je één van de acht verschillende rollen, vier in de cockpit en vier bij de luchtverkeersleiding. De rollen in de cockpit zorgen ervoor dat je met elkaar een vlucht kunt uitvoeren. Uitstekend samenwerken is daarbij essentieel, evanals overzicht houden, elkaar informeren, een stap vooruit denken, checken of iedereen hetzelfde denkt etc. Na een bepaalde tijdseenheid krijg je een tweede rol, met als je dat wilt een korte overdracht door degene die de rol voor je heeft uitgevoerd. Daarna ga je weer meteen aan de slag. In totaal krijg je over de dag verspreid, 8 rollen, met veel verschillende karakteristieken. Welke rol lukt goed en welke minder? Wat zegt dat over jou? Hoe werk je met anderen samen en wat heb je nodig om elkaar echt te begrijpen? Uiteraard met evaluatie. Er is maar weinig pauze, maar wel een uitstekende warme/koude lunch. Je spingt met je team in een luchtvaartavontuur voor een hele dag en als je ervoor gaat stijg je tot grote hoogten……

Wat ga je doen bij de Team (Crew) Resource Management training?

Deze training gaat vooral over de softskills die je nodig hebt om van een team een super effectief team te maken. De expertise is door NASA ontwikkeld na de ramp op Tenerife. Ook hier ga je in de cockpit vliegen en bij luchtverkeersleiding vliegtuigen afhandelen en daarmee ontdekken hoe je foutloos kunt communiceren en uitstekend kunt samenwerken. Daarnaast krijg je theoretische kennis over de skills die je als team nodig hebt om echt effectief te zijn en die gaan we in de praktijk oefenen aan de hand van levensechte voorbeelden van problemen die je als team gaat oplossen. De training heeft een uitgebreide evaluatie, weinig pauzes en een uitstekende warme/koude lunch. 

Je gaat activiteiten doen die je waarschijnlijk nooit eerder hebt gedaan en die je helpen meer over jezelf te ontdekken. Het is een spannende en uitdagende ontdekkingsreis over jezelf en je team. Wat hebben jullie nog meer in huis dan wat er al bekend is? Geef jezelf de ruimte om “van de grond” te komen……

Resultaat van teambuilding

Teambuilding moet echt iets tastbaars opleveren. Als je de discipline hebt om wat je geleerd hebt dagelijks in praktijk te brengen, dan wordt je team een succes.

Foutloos communiceren vereist oefening, zodat het na verloop van tijd automatisch gedrag wordt. De methodiek van luchtvaartcommunicatie is 1 op 1 over te zetten naar elke bedrijf in elke branche. De manier van gelijkwaardig samenwerken uit de luchtvaart is bijzonder effectief om een slagvaardig team te bouwen.

Het resultaat is direct praktisch toepasbaar, als het team die manier van werken ook echt direct implementeert als vaste werkroutine. Wat let je om je team naar een hoger niveau te tillen?

Communicatie

Elk teamlid is in staat foutloos met de andere teamleden én anderen te communiceren. Er is natuurlijk discipline voor nodig om de methodiek elke dag opnieuw te gebruiken en elkaar daarin te stimuleren.

Managen van talenten

Elk teamlid heeft helder welke talenten en kwaliteiten er binnen het team aanwezig zijn en maakt daar actief gebruik van. Elk teamlid doet zoveel mogelijk waar hij/zij van nature goed in is, want daarmee draag je maximaal bij aan de teamprestaties.

Voor je een dag teambuilding komt doen is het slim om je goed voor te bereiden. De artikelen hieronder bieden veel informatie die je tijdens de teambuilding goed kunt gebruiken.

Crew Resource Management

Hoe werkt het in de luchtvaart? Voor informatie en handleidingen over instrumentarium en vliegen,

Alle fasen van een vlucht 

informatie over vliegen

Cockpitinstrumentarium B 737 800

Navigeren in de lucht

Als je een training wilt komen doen, kunnen we in het kader van Coronamaatregelen geen plenaire instructie meer doen. De instructie hebben we vervangen door twee video’s met instructie….

Video 1; cockpit instrumentarium

Video 2: Luchtverkeersleiding/Air Traffic Control

Review

Yellow Wings aanbeveling Roland B.

“Geweldig leuk en leerzaam. We waanden ons onder begeleiding van Rob en team even in een heel andere wereld. De waardevolle inzichten over communicatie en samenwerking gaan we zeker dagelijks op de werkvloer inzetten. Bedankt Rob en team.”

Reviews lezen?

Heel simpel….. klik op deze links…. GoogleTripadvisor en onze facebookpagina. en je komt direct op de reviewpagina. Veel leesplezier en we hopen dat je een goede indruk krijgt over wat we doen en wat dat oplevert. Heb je vragen of opmerkingen? Bel of mail gerust…..

reviews schrijven?

We nodigen je van harte uit om je ervaring bij Yellow Wings met anderen te delen. Voor ons is de meest waardevolle een review op Google. Klik op één van de logo’s GoogleTripadvisor en onze facebookpagina  en je wordt direct doorgelinkt naar de goede pagina, waar je je ervaring kunt delen. Hartelijk dank voor jouw bijdrage!  Yellow Wings is vanaf eind 2016 actief op Teuge International Airport en vanaf dat moment kun je ook reviews vinden op de drie platforms.