Teambuilding

Teambuilding is niet alleen leuk om te doen, maar ook noodzakelijk om een effectief team te smeden. Maar wat is eigenlijk een effectief team? Gaat het over het prestatievermogen van het team? Of over de sfeer, of over delen van kennis en kunde?  Hoe belangrijk is dat teamleden elkaar helpen? Een definitie van teambuilding is best lastig. Belangrijk is natuurlijk dat het team als geheel een prestatie levert, die (meer dan) voldoet aan de wensen van de werk- of opdrachtgever. De manier waarop het team tot die prestatie komt is net zo belangrijk als het resultaat zelf. In een goede sfeer, waarbij de teamleden gebruik maken van elkaars kwaliteiten en talenten en waarbij iedereen weet wie wat wanneer doet, helder communiceert en daar plezier in heeft, zullen de prestaties beter zijn. Het gaat natuurlijk om duurzame teamresultaten.

 

Communicatie bij teambuilding

Communicatie met zo min mogelijk ruis en structurele en gelijkwaardige samenwerking leveren positieve energie op. Alle teamleden voelen zich gezien en gehoord en iedereen draagt bij op basis van zijn kennis en kunde. Goede communicatie zorgt ervoor dat je elkaar echt begrijpt. Bij Yellow Wings Trainingen ligt de nadruk, net als in de luchtvaart, op foutloos communiceren en optimaal samenwerken. Alle teamleden doen actief mee. Wij maken gebruik van een vliegtuigcabine, een professionele Boeing 737 cockpit -en een Air Traffic Control simulator om methodieken uit de luchtvaart in de praktijk te leren en te oefenen. Je moet als team met elkaar dingen oplossen die fout gaan, onder enige druk vliegtuigen afhandelen en zorgen dat je van A naar B vliegt. De trainingen zijn als serious game opgezet; het is een spel, waarbij je fouten mag maken, dat is onvermijdelijk als je iets nieuws doet. Fouten maken is altijd beter dan niets doen! Als team heb je natuurlijk de drive om het maximale uit de training te halen.

Voor algemene informatie over teambuilding, klik hier

Wings Trainingen turn right 2
Teambuilding helpt teams talenten en kwaliteiten te ontdekken bij zichzelf en de andere teamleden en die ook samen te gebruiken. Teambuilding gaat eigenlijk altijd over hoe je kunt communiceren met zo min mogelijk fouten en over optimale samenwerking. Hoe doe je dat? Methodieken uit de luchtvaart helpen je enorm om dat te bereiken. Je traint in een vliegtuig en een verkeerstoren, zodat je vanuit luchtvaartgedrag begrijpt hoe je dat in je eigen team kunt toepassen.
Meer informatie
Bij de Crew Resource Management training ga je met elkaar kijken wat er gebeurt in je team als er iets ``anders dan anders`` gebeurt. Hoe ga je gebruik maken van elkaars kwaliteiten bij het oplossen van een probleem? Welke kwaliteiten hebben jullie in je team aan boord? Wie zou je waarvoor het beste kunnen inzetten? Een heel praktische theorie/praktijk trainen met veel plezier. Samen ontdekken en experimenteren bij het oplossen van een probleem haalt veel talent naar boven. En.... niet alles hoeft in één keer goed te gaan.
Meer informatie
Een assessment is meestal iets waar je tegenop ziet. Als je nerveus bent, krampachtig probeert te zeggen wat je denkt dat de ander wil horen, in hoeverre laat je dan jezelf zien? Hoe kunnen anderen dan goed bekijken wat jij te bieden hebt? Wij vinden dat je juist nieuwsgierig zou moeten zijn naar wat er in jou te ontdekken valt. En dat is precies de manier waarop wij assessments doen. Anders dan anders, niet individueel, maar in een groepje en met de focus op wat er WEL is!
Meer informatie
Een workshop communicatie als relatiegeschenk? Hoe blijf je als leverancier goed in beeld bij je klanten? Door samen met je klant iets bijzonders te doen, dat alles te maken heeft met communicatie en samenwerking. Wij laten jou en je klant een vliegopdracht uitvoeren, waarbij je vanaf het eerste moment van elkaar afhankelijk bent. Je kunt alleen slagen als je optimaal communiceert en samenwerkt. Als je samen die opdracht tot een goed einde hebt gebracht, levert dat een enorm gevoel van verbinding op, dat nog lang blijft hangen op het netvlies van de klant. Een relatiegeschenk, waarbij beide partijen plezier hebben en tegelijkertijd veel leren. Probeer het uit en je ziet dat het werkt!
Meer informatie
Om medewerkers die iets bijzonders voor het bedrijf gedaan hebben op een aansprekende manier te belonen, biedt Yellow Wings Trainingen een ``anders dan anders`` Incentive. Met twee of drie personen kom je dan een complete vlucht bij ons maken, met alles er op en er aan. Je moet zelf over het vliegveld taxiën, je weg vinden naar de startbaan, opstijgen, navigeren, communiceren met de verkeersleiding en natuurlijk landen! Niet alleen heel leuk en spannend, maar ook bijzonder leerzaam. En als je die ervaring doorverteld aan collega's willen zij ook natuurlijk.....
Meer informatie

Afspraak maken?