Yellow Wings Simulatievluchten

   Flightsimulator vlucht van gate tot gate

Yellow Wings Flightsimulator vluchten

Yellow Wings Flightsimulator vluchten doe je altijd met twee personen. We willen je zoveel mogelijk laten zien wat piloten tijdens een vlucht doen. Je gaat samen met je eigen first officer alle procedures zelf doen; checklists uitvoeren, de cockpit klaarmaken voor vertrek, vliegen, navigeren en communiceren met Air Traffic Control. Hoe meer tijd je hebt, hoe meer je kunt doen. De instructeur zit achter jullie.

Alle Flightsimulator vluchten beginnen aan de gate, daar start de voorbereiding voor de pushback. Na de pushback ga je taxiën naar de runway, je stijgt op, navigeert en voert alle checklists uit. Je bereidt de approach en landing voor en die voer je ook zelf uit. Daarna taxi je terug naar de gate.

Mission accomplished

Boardingpass voor Flightsimulator vluchten;

Yellow Wings Economy Class boardingpass: een programma van een uur, voor twee personen, met instructie. Er wordt een korte vlucht gemaakt van gate tot gate, met zoveel mogelijk acties op de grond en in de lucht. Prijs € 150

Yellow Wings Business Class boardingpass: dit is een programma van anderhalf uur, voor twee personen, met instructie. Je maakt gebruik van checklists en je ontdekt de waarde daarvan. Je maakt een langere en uitdagender vlucht en daarmee heb je meer tijd om te ontdekken hoe je stuurt in de lucht en hoe navigatie en communicatie werken. Omdat dit de meest gebruikte pass is, is hij in de aanbieding, € 25 koring. Prijs € 200

Yellow Wings Royal Class boardingpass: dit is de meest uitgebreide vliegervaring van twee uur, voor twee personen, met instructie. We laten je de systemen uitgebreid zelf instellen/programmeren en de communicatie is precies zoals in het echt. Je gaat nu ook zelf navigeren en plannen wat de volgende stap in de vlucht is. Kortom, deze vlucht lijkt het meest op wat een echte piloot elke dag meemaakt. Prijs € 300

1 boarding pass is voor twee personen die samen vliegen in twee verschillende rollen. Onderweg is het mogelijk van rol te wisselen, zodat de ene piloot bijvoorbeeld kan opstijgen en de ander kan landen. zo haal je het maximale uit je vlucht.

Passagiers mogen altijd meekomen; zij kunnen in de cabine meereizen.

Verlenging van de vlucht is ter plaatse mogelijk, op basis van beschikbaarheid.

Er zijn combinaties mogelijk van simulatievliegen, al of niet met Air Traffic Control (luchtverkeersleiding)

Yellow WIngs Trainingen flight sim vluchten

Een ervaring als cadeau?

Wat geef je aan iemand die alles al heeft? Een fantastische ervaring bijvoorbeeld. Yellow Wings Flightsimulator vluchten kun je krijgen in de vorm van een cadeaubon. Daarmee kun je een complete vlucht maken van 1, 1.5 of 2 uur (of langer) en hij is geldig voor twee  personen. De cadeaubon is op naam en de vliegtijd staat er op. De bon is een jaar geldig. Degene die hem krijgt neemt zelf zijn/haar eigen tweede piloot mee, dus het is een avontuur voor twee personen.

Wil je foto’s en/of video’s maken? Doen natuurlijk. Neem een camera mee zodat je jezelf later terug kunt zien. Dat is dubbel genieten van je ervaring.  Natuurlijk mogen er anderen meekomen als je komt vliegen, want het is tenslotte feest! In de cabine is plaats genoeg voor alle mensen die mee willen komen. Zij kunnen ook vanuit de deuropening meekijken met de vlucht. Kom dus gerust met de piloten mee!

Reviews

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 67 recensies
16 november 2023, vandaag op het programma: een vlucht met als luchthaven van vertrek: Eindhoven Airport (EHEH), een go around op Rotterdam The Hague Airport (EHRD) en koersend naar Schiphol. Als SID (Standard Instrument Departure) stond vandaag PESER 2J centraal. De essentie betrof vooral het zeer nauwkeurig navigeren met daarbij behorende ins en outs aan de hand van een aantal vliegkaarten op deze route. Vervolgens een nieuwe sessie bij het ATC werkstation, voor de toepassing van essentiële luchtvaartcommunicatie, met het vertrekkende vliegverkeer als hoofddoel. Ook de kennis van de vijf stadia (delivery, ground, tower, departure en aerial control) toepassend. In dit opzicht toch echt wel een behoorlijke progressie weten te behalen. Dat stemt mij heel erg blij! Beste Rob, wederom hartelijk dank je wel voor je geweldige bijdrage en natuurlijk ook de fijne samenwerking met je, wat ik altijd weer zeer waardeer in je. Voor herhaling vatbaar! Dus graag tot weerziens in 2024! Hartelijke groeten, Mariam “27/7-‘23, vandaag op het programma: een exclusieve combinatie van een nachtvlucht met beperkt zicht en een flinke crosswind. Luchthaven van vertrek: Eindhoven Airport (EHEH), aanvlieghaven: Rotterdam The Hague Airport (EHRD). De essentie betrof vooral het zeer nauwkeurig navigeren met daarbij behorende ins en outs aan de hand van de vliegkaarten. Vervolgens een nieuwe sessie bij het ATC werkstation, voor de toepassing van essentiële luchtvaartcommunicatie. Hartelijke dank beste Rob en Jack voor jullie geweldige inzet en bijdrage op deze voor mij zeer enerverende bevlogen dag en graag tot weerziens! Hierbij een review over 18 mei jl. Op het programma stond een combinatie van een compleet vliegprogramma van EHAM naar EHRD met o.a. een cold/dark start en alle benodigde communicatie aan de hand van het verstrekte vliegplan en checklist. Heel veel erbij geleerd, mooie ervaring! Vervolgens op naar de ATC sessie bij het radarstation met in eerste instantie het introductiefilmpje Daarna lekker hard aan de slag. De communicatie verliep nu ook beter, dus best wel een aardige verbeterslag daarin behaald, aldus Rob. Ik vond het eveneens een bijzondere en leerzame ervaring. Beste Rob, wederom hartelijke dank voor je toffe bijdrage en uiteraard graag tot weerziens dit jaar! Ik kom zeker graag weer terug bij Yellow Wings! Mariam de Jong
mariam de jong
mariam de jong
2023-11-16
Samen met mijn vriendin een vlucht gemaakt in een Boeing 737 over noord en zuid Holland inclusief taxiën, opstijgen en landen vanaf vliegveld Schiphol. Aan de goede instructies van Rob heeft het zeker niet gelegen, maar het was misschien maar goed dat we verder geen passagiers aan boord hadden. Na de landing en taxiën naar de gate krijgen we nog certificaat uitgereikt. Ik ben bang dat ze mijn sollicitatie als vlieger bij de KLM op basis van dit certificaat niet al te serieus zullen nemen, maar wij zijn weer een leuke beleving rijker. Bedankt!
Rudi
Rudi
2023-10-15
Hele fijne begeleiding gehad van Rob tijdens een sim sessie. Rob is een relaxte kerel die je meteen op je gemak stelt, hij toont (onder het genot van een bakje koffie) oprechte interesse in je en probeert daarnaast mee te denken hoe hij jou het beste kan helpen. Zeker een aanrader!
Philip
Philip
2023-09-26
Prima ervaring hier gehad. Samen met een Oekraïense kennis die wil leren vliegen, hier heengegaan. Rob legt goed uit en met passie loodste hij ons door alle start- vlucht- en landingsprocessen. Heel leerzaam!
Bernd
Bernd
2023-08-02
Samen met mijn dochter, zij piloot en ik co-piloot, een vlucht gemaakt vanaf het wegslepen bij de terminal, opstijgen, vlucht via een vluchtplan, landen en weer taxiën naar de terminal. Wat een super ervaring was dat zeg, mede dank zij de ervaren uitleg van Rob. Wij gaan deze zomer vliegen en gaan deze ervaring zeker meenemen de lucht in. Veel geleerd om onze hersenen niet met ons te laten sollen hihi….we can do this!
Edwin en Ilona de Vries
Edwin en Ilona de Vries
2023-07-24
Geweldige ervaring! Dit is nog veel leuker dan het lijkt, je waant je echt op een vlucht met een echte Boeing 737. Erg goede uitleg gekregen van Rob en hierdoor krijg je een goed beeld van de handelingen van de piloten. Top middag!
Robert Machielsen
Robert Machielsen
2022-12-12
Basic vliegen op een Boeing 737 sim kan ik inmiddels wel na een flink aantal simvluchten, maar navigeren en communiceren vóór en tijdens de vlucht is een ander verhaal, dat had ik nog niet eerder gedaan op deze manier. Jack en Rob hebben mij als first officer aan het werk gezet, waarbij ik alle navigatie zelf moest doen aan de hand van een vliegplan en ook alle communicatie met de verschillende verkeersleiders. Soms ging het wel heel snel en dan konden we even pauzeren zodat Jack of Rob kon uitleggen wat ik moest doen en vooral waarom. Het is gelukt om het vliegtuig netjes naar de runway te navigeren! Daarna een uur trainen op de Air Traffic Control simulator van Yellow Wings. Achter hun realistische beeldschermen heb ik het hele communicatieproces van de piloot die door meerdere verkeersleiders achter elkaar naar de runway en de gate wordt gedirigeerd, uitgevoerd. Compleet met alle exacte tekst die daarbij hoort. Je kunt ook als piloot van vertrekkende vliegtuigen het hele proces doen, of als luchtverkeerleider alle aankomende en vertrekkende vliegtuigen afhandelen. Heel intensief en leerzaam. Beste Rob en Jack, hartelijke dank voor jullie geweldige en leerzame bijdrage en graag weerziens bij de volgende sessie(s) in 2023.
Michael Zoutendijk
Michael Zoutendijk
2022-11-23
Een heerlijke middag gehad. Erg veel geleerd.
Remco .Brand
Remco .Brand
2022-08-09
Vanwege mijn vliegangst ben ik bij Rob geweest in de vliegsimulator. De kennis over het vliegen en het vliegtuig zelf heeft me geholpen om bepaalde dingen, zoals geluiden en gevoelens tijdens het vliegen te kunnen plaatsen tijdens de vlucht, waardoor ik minder angst ervaarde. Een hele fijne en ook leuke ervaring!
Laura Versteeg
Laura Versteeg
2022-07-30
Een echte aanrader voor teambuilding. Rob en Jack weten met hun enthousiasme iedereen mee te krijgen. En het vliegen in een 737 is natuurlijk een jongensdroom die uit is gekomen.
Dennis
Dennis
2022-04-15