Yellow Wings

Vliegtickets

Wat wil je in de cockpit meemaken? Hoeveel wil je leren van de luchtvaart en van vliegen? Welk vliegticket voldoet aan al je wensen? Wij willen je een zo echt mogelijk beeld geven van wat de piloten tijdens een vlucht doen. Hoe meer je wilt weten, hoe meer tijd je nodig hebt om al die dingen te gaan doen.  Onze vliegtickets laten je vluchten maken van gate tot gate als (bijna) echte piloot.

Je zit samen met je tweede piloot in de cockpit en je hebt samen alle instrumenten op de goede manier ingesteld. Je vraagt om een “push back”. De truck duwt je achteruit totdat je met je neus de goede kant op, op het platform staat.  Je vraagt om een “clearance” om naar de runway te taxiën en je vind je weg over het veld aan de hand van een routekaart. Nu vraag je toestemming voor de “takeoff” en als je die gekregen hebt, draai je de baan op en geef je gas…. De neus van het vliegtuig komt omhoog en de horizon valt weg. Onderweg moet je samen veel handelingen doen die een echte piloot ook uitvoert. Nu moet je navigeren om je bestemming te kunnen vinden en uitzoeken hoe de aanvliegroute er uit ziet. Voor je kunt landen moet er nog veel gebeuren….Na de landing taxi je naar de gate terug. Met Yellow Wings vliegtickets maak je altijd een complete vlucht van gate tot gate.

Vliegtickets voor diverse vluchten

Yellow Wings Economy Class vliegtickets: bieden een programma van een uur, voor twee/drie personen, met instructie . Er wordt een korte vlucht gemaakt van vanaf gate tot gate.

Yellow Wings Business Class vliegtickets: omvatten een programma van anderhalf uur, voor twee/drie personen, met instructie. Aanvullend op het Economy Class Ticket, maken we gebruik van checklists en is de vlucht langer en een graadje spannender. Je moet dus zelf meer doen in korte tijd. Dit is het meest gebruikte ticket en daarom hebben we die € 25 goedkoper gemaakt.

Yellow Wings Royal Class vliegtickets: geven de meest uitgebreide vliegervaring van twee uur, voor twee/drie personen, met instructie. We laten je de systemen uitgebreid zelf instellen/programmeren en de communicatie is precies zoals in het echt. Je gaat nu ook zelf navigeren, en plannen wat de volgende stap in de vlucht is. Kortom, deze vlucht lijkt het meest op wat een echte piloot elke dag meemaakt.

1 ticket is voor twee (of drie) personen; een business class ticket is voor twee personen, die 1,5 uur samen vliegen. Dus niet per persoon. Passagiers mogen altijd meekomen; zij kunnen in de cabine meereizen.

Verlenging van de vlucht is ter plaatse mogelijk, op basis van beschikbaarheid. Je kunt met maximaal 3 personen vliegen. Twee personen zitten  achter de stuurknuppel en de derde ondersteunt de niet vliegende piloot. Het is ook leuk om tijdens de vlucht van rol te wisselen.

Er zijn combinaties mogelijk van simulatievliegen, al of niet met Air Traffic Control ( luchtverkeersleiding), vliegen in een Cessna bij Special Air Service of een rondleiding over het vliegveld.

Meer informatie over vliegen en het instrumentarium van de Boeing 737

Kennis opdoen

Als je kennis wilt opdoen over vliegen en wat daarbij komt kijken, dan zijn de links hierna een aanrader. Hoe beter je voorbereid bent, hoe inspirerender de vlucht!