Je handelt als luchtverkeersleider aankomende

en vertrekkende vliegtuigen af.

Air Traffic Control simulator

Even een echte Air Traffic Controler zijn is een spannende ervaring! Je moet piloten klaringen en instructies geven, zodat alle vliegtuigen op en rond het vliegveld veilig kunnen bewegen. Foutloos communiceren is hierbij echt een vereiste! Dit is een geweldige manier om je je skills te laten ontdekken in luisteren, onthouden, boodschappen doorgeven, prioriteiten stellen en creativiteit om informatie beter te onthouden! Je ontdekt hoe vaak je iets zegt tegen iemand zonder enig idee of die ander je eigenlijk wel gehoord, laat staan begrepen heeft………

De luchtverkeersleider handelt landende en vertrekkende vliegtuigen af en heeft per vliegtuig een aantal keren contact met de piloot van elk toestel. Fouten maken is onvermijdelijk en leidt bij Yellow Wings Trainingen gelukkig niet tot ongelukken!

De Air Traffic Controler moet elk moment een overzicht hebben over wat er op zijn scherm beweegt. Hij is in staat in korte tijd en met korte commando’s veel vliegtuigen door de lucht en op de grond te dirigeren. Hij is pas tevreden als hij weet dat elk vliegtuig zijn opdracht begrepen heeft. Er is één radiofrequentie beschikbaar voor al het radioverkeer en alle deelnemers kunnen elkaar horen. Om de radio te activeren moet je op een knop drukken , “push to talk”, net als in het echt. En als het drukker wordt moet je wachten tot de ander is uitgepraat voor jij de radio kunt claimen… Dat valt niet mee als het steeds drukker wordt op de radio………

Hoe ingewikkeld dat is, kun je bij ons in een veilige simulator omgeving uitproberen! Dit kan als stand alone programma, maar ook als geïntegreerd onderdeel van een vlucht met onze Boeing 737.

Meer weten over Air Traffic Control? kijk op de website van Luchtverkeersleiding Nederland. 

Wings Trainingen Jack als ATC controler

Air Traffic Control programma

Jack Aarssen, voormalig militair luchtverkeersleider en ICT professional, heeft een realistische Air Traffic Control simulator ontwikkeld, die alle aspecten van luchtverkeersleiding nabootst. Een serious game voor 4 personen, die aankomende en vertrekkende vliegtuigen afhandelen en checklists afwerken. Drie personen hebben meerdere beeldschermen voor zich. De vierde ondersteunt de piloten bij de uitvoeren van de checklists. Communicatie gaat, net als in het echt, met een headset en over de radio, waarbij je op een knop moet drukken (push to talk) om te kunnen praten. Er ontstaat een levendige communicatie tussen die drie en naarmate de game vordert, krijgt iedereen het drukker….. Op de beeldschermen zie je jezelf vanuit de cockpit  precies die actie die je net op het scherm hebt gedaan….. Na toestemming om teruggeduwd te worden vanaf de gate, zie je jezelf vanuit de cockpit achteruit rijden….. En je ziet de checklist die bij die actie hoort en die je samen foutloos afwerkt. Zo ontdek je waarom je een checklist altijd met twee mensen moet uitvoeren.

Air Traffic Control kun je ook in combinatie met een vlucht in onze Boeing 737 uitvoeren, dan kun je met 8 personen terecht voor minimaal 2 uur. Je maakt dan een vlucht én je doet Air Traffic Control, dus alle aspecten van vliegen én verkeersleiding komen aan bod en je doet een aantal verschillende rollen. Je krijgt instructie van twee personen; één in de cockpit en één bij ATC. Op deze manier neem je op  een realistische manier een kijkje in de bijzondere wereld van de luchtvaart. 

Meer informatie het Air Traffic Control Simulator programma?

Als je graag deze spannende ervaring wilt meemaken met een paar anderen, is het de moeite waard om je goed voor te bereiden. Als je weet hoe het werkt, kun je er optimaal gebruik van maken en je zult verbaasd zijn over de hoeveelheid informatie die je in korte tijd kunt verwerken! Om je op weg te helpen hebben we een Luchtverkeersleiding/Air Traffic Control instructievideo gemaakt. Geniet ervan!

               Review

                       Harold

“Het ziet er uit als een echt luchtverkeersleiding centrum. Met 11 bewegende beelden en geluid om je heen word je enorm afgeleid. Omdat je heel precies terug moet praten als de controler iets tegen je zegt, maak je heel snel fouten of mis je de helft. Zeker als het sneller gaat. Heel erg leuk om te ervaren, gewoon een keer doen met een paar vrienden!”

Wat vonden anderen van hun ervaring bij Yellow Wings Trainingen?

Reviews lezen is een uitstekende manier om meer informatie te krijgen over hoe anderen een bepaalde activiteit hebben ervaren. Je kunt als het ware door de ogen van de mensen die de activiteit al gedaan hebben meekijken. In reviews zit niet alleen de ervaring “wat heb ik beleefd?”, maar ook de waarde;  “wat vond ik ervan?” Die waarde is uit te drukken in cijfers of sterren en geeft aan hoe leuk of leerzaam je iets vindt. Wij vinden het belangrijk dat iedereen die bij ons komt vliegen maximaal heeft gekregen wat hij/zij verwacht had en daar doen we veel voor. We zetten alle reviews (uiteraard ongecensureerd) op Google, Facebook of Tripadvisor. Reviews zijn van belang voor anderen maar meer nog voor onszelf. Het is de beste manier om aan de hand van ervaringen van klanten de ervaring die wij te bieden hebben te evalueren en te verbeteren.

Reviews lezen?

Heel simpel….. klik op deze links…. GoogleTripadvisor en onze facebookpagina. en je komt direct op de reviewpagina. Veel leesplezier en we hopen dat je een goede indruk krijgt over wat we doen en wat dat oplevert. Heb je vragen of opmerkingen? Bel of mail gerust…..

reviews schrijven?

We nodigen je van harte uit om je ervaring bij Yellow Wings met anderen te delen. Voor ons is de meest waardevolle een review op Google. Klik op één van de logo’s GoogleTripadvisor en onze facebookpagina  en je wordt direct doorgelinkt naar de goede pagina, waar je je ervaring kunt delen. Hartelijk dank voor jouw bijdrage!  Yellow Wings is vanaf eind 2016 actief op Teuge International Airport en vanaf dat moment kun je ook reviews vinden op de drie platforms.