Air Traffic Control simulator 1

Air Traffic Control simulator

Air Traffic Control simulator

Air Traffic Control simulator als serious game? Een geweldig manier om je je skills te laten ontdekken in luisteren, onthouden, boodschappen doorgeven, prioriteiten stellen en creativiteit om info beter te onthouden!

De luchtverkeersleider handelt landende en vertrekkende vliegtuigen af en heeft per vliegtuig een aantal keren contact met de piloot van elk toestel. Fouten maken is onvermijdelijk en leidt bij Yellow Wings gelukkig alleen tot virtuele crashes!

De Air Traffic Controler moet elk moment een overzicht hebben over wat er op zijn scherm beweegt. Hij is in staat in korte tijd een met korte commando’s veel vliegtuigen door de lucht en op de grond te dirigeren. Hij is pas tevreden als hij weet dat elk vliegtuig zijn opdracht begrepen heeft. Zeker als het drukker wordt moet je wachten tot de ander is uitgepraat, want er kan maar één persoon tegelijk praten.

Hoe ingewikkeld dat is, kun je bij ons in een veilige simulator omgeving uitproberen! Dit kan als stand alone programma, maar ook als geïntegreerd onderdeel van een vlucht met onze Boeing 737.

Meer weten over Air Traffic Control? kijk op de website van Luchtverkeersleiding Nederland. 

Air Traffic Control programma

Jack Aarssen, voormalig militair luchtverkeersleider en ICT professional, heeft een realistische Air Traffic Control simulatie ontwikkeld, die alle aspecten van luchtverkeersleiding simuleert. Een serious game voor max. 4 personen, die aankomende en vertrekkende vliegtuigen afhandelen en checklists afwerken. Drie personen hebben meerdere beeldschermen voor zich. De vierde ondersteunt de piloten bij de uitvoeren van de checklists. Communicatie gaat, net als in het echt, met een headset en over de radio, waarbij je op een knop moet drukken om te kunnen praten. Er ontstaat een levendige communicatie tussen die drie en naarmate de game vordert, krijgt iedereen het drukker….. Op de beeldschermen zie je jezelf vanuit de cockpit  precies de actie die je net op het scherm hebt gedaan….. Als je net toestemming hebt gekregen om teruggeduwd te worden vanaf de gate, zie je jezelf vanuit de cockpit achteruit rijden….. En je ziet de checklist die bij die actie hoort en die je samen foutloos afwerkt. Zo ontdek je waarom je een checklist altijd met twee mensen moet uitvoeren.

 

Air Traffic Control kun je ook in combinatie met onze Boeing 737 uitvoeren, dan kun je met 8 personen terecht voor minimaal 1,5 uur. Je maakt dan een vlucht én je doet Air Traffic Control, dus alle aspecten van vliegen én verkeersleiding komen aan bod en je doet een aantal verschillende rollen. Je krijgt dan instructie van twee personen; één in de cockpit en één bij ATC. Dit is een geweldige manier om in korte tijd een goed inzicht te krijgen in hoe communicatie in de luchtvaart werkt.

Air Traffic Control simulator 2

Meer informatie over vliegen en het instrumentarium van de Boeing 737

Kennis opdoen

Als je kennis wilt opdoen over vliegen en wat daarbij komt kijken, dan zijn de links hieronder een aanrader. Hoe beter je voorbereid bent, hoe meer je herkent tijdens de vlucht!