Leer foutloos communiceren met behulp van de werkwijze van de luchtverkeersleiding

Wat kun je leren in onze Air Traffic Control simulator?

Vooruit denken, continu overzicht hebben, luisteren, onthouden en vooral foutloos communiceren. Tussen verkeersleiders en piloten gaat een continue stroom van informatie heen en weer en iedereen begrijpt wat de ander bedoelt. Stel je voor dat jouw team dat ook voor elkaar krijgt? Geen “maar ik dacht dat jij…..” of “dat heb ik echt niet meegekregen…..” meer, want je checkt bij elkaar of jouw boodschap is begrepen door de ander .

Als je gebruik maakt van deze manier van communiceren, gaat er veel meer in één keer goed binnen je team. Vandaar dat Air Traffic Control, de luchtverkeersleiding een belangrijke rol heeft in onze trainingen. En hoe dat in elkaar zit ga je zelf met elkaar ervaren in de rol van piloot én luchtverkeersleider. Er kan maar één persoon tegelijk praten en hoe doe je dat als het steeds drukker wordt? Hoe zorg je ervoor dat je kunt onthouden wat de ander gezegd heeft om dat weer terug te praten? Door het zelf te doen ervaar je hoe lastig echt luisteren is…….

In onze Air Traffic Control simulator kun je experimenteren met luisteren, onthouden, reminders, standaard frases etc. In de trainingen is ons vliegtuig ook verbonden met Air Traffic Control, waardoor je ook die vlucht kunt begeleiden. Je kunt op de beeldschermen precies zien wat ons toestel doet.

Meer weten over Air Traffic Control? kijk op de website van Luchtverkeersleiding Nederland. 

               Review

                       Harold

“Het ziet er uit als een echt luchtverkeersleiding centrum. Met 11 bewegende beelden en geluid om je heen word je enorm afgeleid. Omdat je heel precies terug moet praten als de controler iets tegen je zegt, maak je heel snel fouten of mis je de helft. Zeker als het sneller gaat. Heel erg leuk om te ervaren, gewoon een keer doen met een paar vrienden!”

Reviews lezen?

Heel simpel….. klik op deze links…. GoogleTripadvisor en onze facebookpagina. en je komt direct op de reviewpagina. Veel leesplezier en we hopen dat je een goede indruk krijgt over wat we doen en wat dat oplevert. Heb je vragen of opmerkingen? Bel of mail gerust…..

review schrijven?

We nodigen je van harte uit om je ervaring bij Yellow Wings met anderen te delen. Voor ons is de meest waardevolle een review op Google. Klik op één van de logo’s GoogleTripadvisor en onze facebookpagina  en je wordt direct doorgelinkt naar de goede pagina, waar je je ervaring kunt delen. Hartelijk dank voor jouw bijdrage!  Yellow Wings is vanaf eind 2016 actief op Teuge International Airport