Rob van viegen

Personal Coach & Trainer

Rob heeft twee grote fascinaties in zijn leven; menselijk gedrag en vliegen. Vliegen gaat voor hem over drie dimensionaal kijken en over vrijheid. Driedimensionaal denken gaat veel verder dan denken in oorzaak en gevolg, waar het gaat over gedrag. Gedrag is dat wat je van jezelf en anderen ziet en je doet iets op een bepaalde manier om iets te bereiken. Maar wat nu als je geen idee hebt wat je wilt bereiken? Je weet dus niet wat je als resultaat van je gedrag wilt en dus ook niet of je tevreden kunt zijn met je acties. Gedrag is ongelofelijk boeiend en je kunt veel plezier hebben van je eigen gedrag, maar jezelf ook flink voor de voeten lopen! Rob houdt zich in zijn werk vooral bezig met niet effectief gedrag. Rob wil graag samen met de klant bewustwording teweeg brengen en van daaruit de motivatie om effectiever te worden in het gedrag. Meer rendement halen uit je eigen gedrag, meer resultaat met gelijkblijvende inspanning. En vooral meer plezier van je eigen gedrag krijgen.

Gedrag en vliegen

Wat heeft gedrag nu met vliegen te maken? In een cockpit in een verkeersvliegtuigen gedragen de twee piloten zich op een bepaalde manier. Zij kunnen foutloos met elkaar communiceren en optimaal samenwerken. En niet alleen met elkaar, maar ook met de verkeersleiding op de grond. Heel vaak hebben de twee piloten elkaar zelfs nog nooit gezien en toch lukt dat uitstekend! Van die manier van werken is heel veel te leren voor elk team in elke branche. We trainen teams in de simulator in precies dat gedrag dat piloten ook hebben. De focus ligt op communicatie en samenwerken. Wij trainen teams leidinggevenden ( directies, MT’s, afdelingsmanagers…) en professionals die meer uit zichzelf en elkaar willen halen.

Hoe kun je iets leren zodat het blijft hangen?

Nieuwe skills leer je makkelijk door het gewoon te ervaren en te doen! Hoe bereik je dat? Door experimenteer ruimte te bieden, waarin fouten maken erbij hoort. Dat vereist een sfeer waarin deelnemers zich vrij voelen om zichzelf te zijn. Nieuwe ervaringen blijven uitstekend in je herinnering zitten als ze leuk zijn, je maakt een koppeling in je hoofd tussen “leuk” en het nieuwe gedrag. En wat is er nu leuker dan iets leren in een vliegtuig? Rob wil graag zijn kennis en ervaring in werken met menselijk gedrag en vliegen tegelijkertijd inzetten en daar steekt hij heel veel energie in. Hij kan zich geen leuker werk voorstellen en deelt graag zijn kennis met anderen.